Tömegközlekedés

Ha tömegközlekedés során érte a baleset, legyen az akár busz, metró, villamos vagy vonat, elsődleges kérdés a felelősség vizsgálata, amely ez esetben egy komplex jogi kérdés.

Tömegközlekedés

A tömegközlekedés egy különleges helyzet, az üzemeltető fokozott felelősséggel tartozik az utasokért.

A fokozott felelősség azzal jár, hogy a tömegközlekedés használata során “védve” vagyunk: a ránk vonatkozó szabályok betartása esetén – leegyszerűsítve – minden kárért felelősségre vonható az üzemeltető.

Sok esetben a felelősség teljesen egyértelmű, például a villamos a tiltó jelzésen haladt át vagy túl gyorsan hajtott. Azonban sokszor felmerül a károsult közrehatása is, például nem kapaszkodott megfelelően és ezért esett el, stb.

A tömegközlekedés során a le- és felszállás körében is adódhatnak balesetek, ha például túl messze nyitják ki az ajtót vagy ha síkos a megálló és leszállás után elcsúszunk. Ezért is kérhető kártérítés, ha személyi sérülés történt. A részletek vizsgálata során dönthető el, hogy jogosult-e kártérítésre.

Fontos tudni, hogy kártérítés akkor is jár, ha a károsult maga is közrehatott a balesetben. A mértéke szakértői kérdés, erről érdemes tájékozódni.

Tőlünk megtudhatja, hogy ha tömegközlekedés során megsérült, jár-e Önnek baleseti kártérítés, és várhatóan milyen összegben.

Keressen fel minket telefonon vagy a lenti kapcsolati űrlapon. A tájékoztatásunk ingyenes, kötelezettséggel nem jár.

Szakértő irodánk évtizedes tapasztalattal rendelkezik a személyi sérüléses kártérítési ügyekben. Biztosítási és jogi szakértőink specialisták, csak ezen a szakterületen dolgoznak.

Nálunk nem az ingatlanos adásvételi ügyek vagy a céges ügyek futószalag intézése közé, és nem is egy kezdő ügyvédjelölt kezébe fog jutni az Ön személyi sérülése, mint más irodáknál.

Mi csak abban vagyunk érdekeltek, hogy Ön a legtöbb kártérítési összeghez jusson.

Sikerdíjért dolgozunk, a saját munkadíjunk mértéke függ az Ön kártérítésétől. A legmagasabb baleseti kártérítés összegét fogjuk megszerezni Önnek.

Elsősorban peren kívüli megoldást kínálunk.

Ha érdekli, hogy jár-e Önnek baleseti kártérítés, keressen fel bizalommal, ingyenesen tájékoztatjuk.

Töltse ki az alábbi űrlapot és tudja meg, hogy mekkora baleseti kártérítés illeti: